Final countdown

Kot se za pravi projekt spodobi, zadnje dni poskušamo ujeti to, kar smo zamudili v preteklih mesecih. Pa pojdimo kar po vrsti:

Parketar je svoje delo opravil v ponedeljek. Položil je še parket v kopalnici in pluto v kuhinji. Za kopalnico smo dolgo iskali parket, ki je primeren za vlažne prostore in istočasno tudi za talno gretje. Takega, vsaj po reklamah sodeč, ponuja Weitzer. Njihov Wave ima zanimivo neravno površino, po kateri je prav prijetno hoditi. ( http://www.weitzer-parkett.at/site/index.php?id=415&L=2&kid=1&pid=35&main=bilder.htm# ) Seveda pa cena ni malenkostna, slabih 100Eur na m2 za hrastovega v spodnji kopalnici in prav toliko tudi za jesenovega v zgornji kopalnici. Na srečo se prav veliko kvadratov ne nabere, tako da smo debelo požrli slino in plačali tudi ta luksus.
V kuhinji smo se odločili za pluto. To je nekakšen kompromis med toploto lesa in trpežnostjo keramike.

Ta teden so se oglasili tudi vodovodarji. Če bo vse posreči bodo danes kopalnice gotove. Smo se že šalili, da bo potrebno na WC hoditi kar z lopatko na sosednji travnik. Na srečo je Marjan Flajs mojster, na katerega se lahko zaneseš.

Ne bi verjeli, danes so se oglasili tudi prezračevalničarji in končno namontirali lopute v cevi, ki vodijo skozi steno.

Tudi Jarisovci so spet na delu. Zaključujejo fasado, seveda če jim vreme to dopušča.

Pa še mi. Skoraj smo se že preselili. Omare so že v hiši, večina oblek tudi. Konec tedna bomo preselili še aparate in postelje, s posteljami pa seveda tudi sebe. Otroci že komaj čakajo. Nuša pravi, da po hiši sploh ne bo več hodila, ampak samo skakala. To, da ne bo nobene sosede več pod nami, bo potrebno dobro izkoristiti.
Dobili smo tudi hišno številko (Langusova 82) in nemudoma smo se prijavili na ta naslov. Pričakujemo prvi obisk poštarja.

Kaj nam še ostane? Stopnice, obljubljene so jutri. Na notranja vrata in kuhinjo pa bo potrebno še kak dan počakati. Za enkrat še vedno velja, da bo vse gotovo pred prvim majem. Res pa, da malo dvomim v to.

Naslednji prispevek bo torej že iz nove hiše. Telemachovci obljubljajo, da bomo pred prvim majem tudi komunikacijsko povezani s svetom. Takoj, ko se bo to zgodilo, bom objavil veselo novico o preselitvi in malo manj veselo o skupnih stroških.

Še nekaj selitvenih fotk:

otroskasoba.jpg mojasoba.jpg

kuhinja.jpg igralnica.jpg

kopalnica.jpg

 • Share/Bookmark

5 odgovorov zaenkrat »

 1. 1

  Florc pravi,

  23.04.2008 @ 16:54

  Super, vselitvena festa bo najslajsa….

 2. 2

  Špela pravi,

  24.04.2008 @ 11:53

  Živjo in braaaavo!

  Daj prosim gor še slike od plute v kuhinji in ceno – me zanima kje pa za koliko ste jo kupili? Ker mene mika plastika, mojega pa les in pluta je nekje na sredi…

 3. 3

  Urška pravi,

  24.04.2008 @ 23:11

  Bravo! To je bilo pa hitro…mi je zanimivo brati tvoj blog, ker ti gre tako hitro in brez težav :)
  Bi me pa zanimalo, ali je za tale parket v slo kak uvoznik, ali ste parket kupili sami v avstriji?

 4. 4

  kemo pravi,

  25.04.2008 @ 10:29

  Brez težav!? Bi težko rekel, ampak res, kar dobro nam gre.
  Za parket v sobah je uvoznik Slovenijales, meni pa ga je moj parketar zrihtal še malenkost ceneje.
  Za parket v kopalnici pa sem se kar nekaj časa pogovarjal in pregovarjal s Kemoplast-om, a so bili popolnoma neodzivni. Na sejmu sem potem našel še firmo Expert iz Vrhnike (http://www.parkettco-si.com/), a tudi od njih je potem parket nabavil moj parketar.

 5. 5

  Luka Fanlok pravi,

  27.04.2008 @ 22:09

  Zelo lepo.

Komentarji RSS · TrackBack URL

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !