Kako smo začeli v novem letu

Sem v zadnjem tednu kar malo zanemaril tale blog. Smo se v družini večino časa borili z virozami. Preostanek pa sem zapravil v trgovinah talnih oblog, kopalnic in kuhinj. So dobavni roki zelo pogosto dva meseca in več, kar pomeni da lovimo zadnji vlak, če se hočemo preseliti do prvega maja.
Na srečo so bili mojstri precej bolj pridni. Takoj po novem letu so zaprli še spodnji del hiše (cokl) in stene pritličja napolnili z izolacijo (leseni kosmiči). Tako se da notranjost hiše s primerno plinsko pečko prav prijetno ogreti, kar so mojstri tudi izkoriščali.
Težišče dela se je sedaj preselilo v notranjost. Ker Jarisovci vsako mogočo luknjo zapolnijo z izolacijo so to storili tudi z inštalacijsko ravnino zunanjih sten. Zapolnili so jo z lesno izolacijsko ploščo, čez pa pritrdili mavčnokartonsko ploščo. Na mestih, kjer bo namesto mavca prišla lesena plošča, pa so raje uporabili ploščo iz lesnih kosmičev.
Tudi na notranjih stenah so uporabili plošče lesnih kosmičev, ki so tudi dober zvočni izolator. So pa te plošče prav zanimive. Izgledajo bolj kot kakšen bombaž. So zelo prijetne za otip in dišijo po lesu.
Poleg Tadeja in njegove ekipe (knaufarji) so ta teden nekaj dni delali tudi štromarji. V zadnjem trenutku smo ugotovili, da nihče ni pomislil na napeljavo za regulacijo ogrevanja. Po navodilih ogrevalničarja so torej napeljali še kable od kurilnice do dnevnega prostora in do sobe v mansardi za termostate (eden na nadstropje) ter seveda tudi na severno stran hiše za zunanje tipalo.
Vzporedno s tem so vgradili tudi doze na vseh stenah, ki jih je Tadej pokril s knaufom. V petek pa so prišli še prezračevalničarji ki so skozi zunanje stene vgradili cevi za dovod svežega zraka.
Toliko. Takega tempa kot v novembru in decembru seveda ni več. Še vedno pa ni dneva, ko se ne bi v hiši kaj postorilo. Še slike:

cokl.JPG
Cokl

mansardasoba.JPG
Zunanja stena sobe v mansardi
(lesno izolacijska in mavčnokartonska plošča)

zalepljeneodprtine.JPG
Odprtine za polnjenje izolacije so zalepljene

stenekosmici.JPG
Plošče iz lesnih kosmičev

prezracevanjezunanjastena.JPG
Prezračevalna cev za dovod svežega zraka

kopalnicaninarejena.JPG
Kopalnica ostane za naslednji teden

 • Share/Bookmark

2 odgovorov zaenkrat »

 1. 1

  nada pravi,

  13.01.2008 @ 13:08

  Opsa, ne pozabi na gospodinjo !!!! sedaj je še čas za napeljavo cevi za sesalec ??!!

 2. 2

  urša pravi,

  13.01.2008 @ 13:25

  Nič ne bo s centralnim sesalnim sistemom. Že tako imamo rorov preveč. Računam pa na to, da pri treh otrocih sesnje večno ne bo delo “gospodinje”.

Komentarji RSS · TrackBack URL

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !